The Roundhouse

Mrs F visited the showroom early one morning, had a browse and a coffee and asked us to visit with a view to designing kitchen furniture for the Round House she was in the early stages of restoring to its original charm and practicality. Historically the building was a donkey powered Mill and still retains the large round room where this process takes place now serving as a delightful lounge/living room with a view.

As a busy professional with a young family practicality was a must, to be combined with respect and appreciation of the beautiful architecture of this ancient building. We designed a classic country kitchen complete with pantry cupboard, farmhouse sink and cooks bench for extra work surface – 40mm Ash was chosen to add a softer feel to the Valley White granite work surfaces elsewhere.

It can be a challenge to work in period houses but very satisfying to combine with the client and the architecture to achieve a practical, balanced, beautiful space to cook, wash up and congregate.